Register  Login
Home » reports
 
News, Results, and Reports 2018 Minimize
15

Friday: HET SEIZOEN IS VAN START.

Vandaag een goeie trainings dag op het TT circuit van Assen gehad. Netjes het doel voor de trainings dag behaald. Goed gevoel met de Honda en dat nemen we mee naar morgen!

Nu lekker het bedje opzoeken en de rust pakken. Tot morgen!

Chelle racing

20180414-vanderSluijs-01.jpg

Saturday: RACE DAY VERSLAG

Thuis op de bank met een dikke vette glimlach en nog een beetje aan het na stuiteren. Trots op de mooie prestatie die we als team geleverd hebben dit weekend.

TRAINING 1: Het was koud, heel koud en dat was een dikke
domper aangezien het vrijdag stralend weer was. Ik ben eruit gegaan en direct aan een proef startje begonnen om het gevoel de juiste kant op de krijgen. Het was zoeken naar grip en zaak om het tempo goed aanhouden zodat de temperatuur in de banden blijft. Prima rondjes gedraaid en het gevoel was goed. Op naar Q1.

Q1: Het eerste race weekend is het altijd maar afwachten wat de andere coureurs doen en met een Q zeker niet geheel onbelangrijk. Met een proef startje weer de baan op en aanzetten. Het wilde niet helemaal zoals ik wilde maar het gevoel was goed. De grip werd al iets beter en de laatste paar rondjes heb ik kunnen aanzetten. Helemaal tevreden was ik niet met mn gezette tijd en plek maar het is het eerste race weekend en we zijn lekker op weg. P18, tijd: 1:58.

RACE: Rij 6, P18. Prima plekje rechts naast de pitmuur. Vaak ontstaat daar een ruimte om naar voren de kunnen denderen, maar rij 6 betekend ook een hoop mensen voor je. Aanzetten dus! Ik had een nette start en reed vlot richting het begin van het veld. Er was een gat voor me gevallen wat ik al hoopte en wist hierdoor mezelf nog meer naar voren te rijden. Nadeel van een positie aan de pitmuur is inkomend Haarbocht gezien ik daar met vier andere coureurs aan mijn linkerzijde wilde insturen. Iets ingeleverd maar op een voorwaarde ze voor de veenslang terug te pakken! Haha! Met een val partij in de Strubben werd dat iets lastiger en liep de terug pak actie tot de bult. Maar ik had ze en dat was voldoende!

Het was een rode lap met een dolle stier verhaal. Iedereen die voor me neus kwam moest ik hebben en dat lukte, elke ronde weer schoof ik een plekje op en elke ronde weer werd de tijd strakker. Veertien rondes lang, vier rondes meer als vorig jaar en ik reed een race waarbij het pas in de uitloop ronde duidelijk voor me was hoe potverdorie, sodemieters GOED die was! De laatste drie rondes gingen in en ik had nog één coureur in het vizier. Ik gebruikte heb als rode lap om de laatste drie rondes door te komen.

FINAL LAP... vlekkeloos, rustig, en vooral geconcentreerd... Meeuwenmeer, Ramshoek, GT, FINISH! Dicht langs de pitmuur gereden en het Team was EUFORISCH, machtig mooi om dit resultaat met hun te mogen behalen. KIPPENVEL!

De omstandigheden kwa weer waren alles behalve top. Ik was stront zenuwachtig. Het team was er meer als klaar voor. Alles viel op zn plek en BAMMMM!

Mannen bedankt! Zonder jullie geen race, zonder jullie geen plezier. We gaan de stijgende lijn doorzetten!

Natuurlijk ook grote dank aan mijn sponsoren die het mogelijk maken om aan de start te kunnen verschijnen en deze mooie prestaties te mogen laten zien! Gema|R2project racing team
Bandenservice Klaas van der Eijk, Biodiesel Kampen, R2project, Gema apparatenbouw, G. Visser transport BV, SMD personeelsdiensten, Ralph Martens Motorsport, Scorpion, Motoport Rockanje, Robs Health Centre, Spuiterij B. de Wilde, Van der Gaag, ATB multi-dienstverlening, G.Hop installaties, FDP schoonmaak & bedrijfsdiensten, RR Motorsports, Hofland motoren, Abovo, Wielfix, Toco-Tholin, De club van Chelle racing #222.

Chelle racing #222

20180415-vanderSluijs-01.jpg

20180415-vanderSluijs-02.jpg

Chelle Racing #222 via facebook

Posted in: reports

Post Rating