Register  Login
Home » reports
 
News, Results, and Reports 2018 Minimize
28

Vrijdag: WAT EEN RACE DAG!

Ik zit momenteel nog een beetje na te stuiteren en besef me nog niet helemaal wat er vandaag nou echt gebeurd is. Maar één ding is zeker ik ben APENTROTS.

9:20 VRIJE TRAINING. Ik heb er voor gekozen niet naar buiten te gaan. De baan temperatuur was 8,5 graad en alles onder de 10 graden vind ik dikke prima. De ene vind het slim de ander heeft er zn twijfels over. Maar onzekerheid kweken door een koude baan op te gaan gaat me iniedergeval geen mooi plekje opleveren.

10:43 Q1. De eerste Q en de baan temperatuur stond al op een lekkere 17,5. Prima om lekker gas te gaan geven! Ik heb gister helaas geen training gehad omdat de organisatie die mogelijkheid niet kom bieden. Dus vandaag cold turkey de baan op gegaan. Iets wat we normaal niet doen aangezien we altijd drie trainings sessies rijden op vrijdag. Even wennen dus! Maar dat mocht niks uitmaken want als snel zat het tempo erin en draaide ik in de laatste ronde een 1'55.4. Een nieuwe PR en het leverde me een P1 op de start grid op. Ik geloof dat ik wel 5 keer naar het bord gekeken heb bij de pitbox want (hoe stom ook) ik dacht dat ze een grapje maakte.

12:12 Q2 Game time! We besloten het nieuwe bandje nog niet te gebruiken en met een oude set ben ik naar buiten gegaan voor Q2. Baan temperatuur was wederom iets gestegen en ik maakte eerst weer mn proef startje. Ik zat er echt weer super op, mn koppie werkte mee, lijnen waren super, de tips van het team toegepast ennnn daar was dieeee 153,4 BAMMM! Twee seconden sneller als het weekend van 14 april. Zelf kon ik het echt weer niet geloven WAT GEBEURD ER!

14:42 RACE. P1, gek hoor, sta je dan vooraan, alle mannen voorbij en op je plekje staan. Ik was echt stront zenuwachtig maar het is gebleken dat dat me juist op scherp zet. Licht aan, tweede licht aan, LICHT UIT! GASSSSSSS... Ik had een grandioos nette start en wist me als tweede door de Haarbocht de sturen.Twee rondes heb ik als tweede gereden en ik wist in ronde drie de nummer één te pakken. Ik kreeg een volle seconden ruimte te zien op het bord en dat gaf me wat adem.
Maar voordat ik het doorhad waren daar ineens de twee andere rijders. Oepsss! Terug pakken! Ik ben er achteraan gedoken en wist me al weer snel in het treintje bij de twee andere coureurs te sluiten.

Maar toen... de rondes waren voorbij gevlogen en er was een andere coureur twee rondes eerder in Ossenbroek gevallen. Omdat ik mezelf weer aan het treintje wist aan te sluiten en mn P2 terug wist te pakken had ik een klein foutje in ossenbroek. Ik moest iets wijder maar herstelde mezelf netjes. Maar helaas... de andere coureur van de valpartij was een stukje van zn stepje verloren en deze lag nou net voor mijn voorwiel. BATSSS daar ging ik... DNF :-(

Ondanks dat is het ongelofelijk wat er deze wedstrijd dag gebeurd is. Twee weken geleden stond ik nog op de startgrid op een P18 met een 1:58 en nu stond ik pole met een 1'53.4.
Bizar hoe iemand kan groeien en bizar hoe goed sommige dingen kunnen werken. Ik ben gebrand om de volgende wedstrijd op 19 mei weer het beste van mezelf te laten zien en de stijgende lijn door te zetten!

Mam, oma, Rob, en Arend bedankt voor jullie support vandaag! Sponsoren bedankt dat ik weer op de startgrid mocht verschijnen en jullie deze mooie race mocht laten zien!

Gema|R2project racing team
Chelle racing #222

20180428-vanderSluijs-01.jpg

Chelle Racing #222 via facebook

Posted in: reports

Post Rating